празен
 
 
 


Pestigon Spot-On за котки 1 пипета

ПечатEmail
Спот он противопаразитен продукт за котки
Моля изберете различна разфасовка:
Продажна цена с отстъпка
Продажна цена 7,00 лв
Отстъпка
2-3d.gif
Описание
Pestigon 50 mg спот-он разтвор за котки

СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНАТА СУБСТАНЦИЯ И ЕКСЦИПИЕНТИТЕ  Разтвор за прилагане върху ограничен участък. Прозрачен светлокехлибарен разтвор.Една пипета съдържа:Активна субстанция:Fipronil: 67/134/268/402 mg Ексципиенти:Butylhydroxyanisole E320 0,134/0,268/0,536/0,804 mgButylhydroxytoluene E321 0,067/0,134/0,268/0,402 mg4.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ За третиране на кучета, опаразитени с бълхи (Ctenocephalides spp.) и кърлежи (Rhipicephalus sanguineus и Ixodes ricinus). Инсектицидното действие срещу ново опаразитяване с възрастни бълхи е с продължителност 2 месеца.Продуктът има постоянен акарициден и репелентен ефект в продължение на 1 месец срещу кърлежи (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus). При Ixodes ricinus и Rhipicephalus sanguineus, кърлежите ще бъдат убити през първите 48 часа след първото приложение на продукта. При установено опаразитяване с Dermacentor reticulatus, не е наблюдавано незабавно акарицидно действие, но кърлежите ще бъдат убити в рамките на една седмица след първото приложение на продукта. Продуктът може да се използва като част от лечебната стратегия за контрол на алергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD), който е диагностициран предварително от ветеринарен лекар.

 ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ  Да не се използва при кученца под двумесечна възраст или кучета с тегло по-малко от 2 kg.Да не се използва при болни (напр. от болести засягащи целия организъм, треска) или възстановяващи се животни.Да не се използва при зайци, тъй като може да възникне неблагоприятна реакция или смърт. Този продукт е специално разработен за кучета. Не използвайте при котки, тъй като може да се получи предозиране.Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.

НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ Честотата на неблагоприятните реакции се определя чрез следната класификация: - много чести (повече от 1 на 10 третирани животни, проявяващи неблагоприятни реакции по време на курса на едно лечение)- чести (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 100 третирани животни)- не чести (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 1,000 третирани животни)- редки (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 10,000 третирани животни)- много редки (по-малко от 1 животно на 10,000 третирани животни, включително изолирани съобщения).При условие, че кучето се оближе, за кратък период може да се появи повишено слюноотделяне, най-вече поради вида на носителя. Сред изключително редките неблагоприятни реакции, докладвани след употреба са преходни кожни реакции на мястото на приложение (обезцветяване на кожата, локална алопеция, сърбеж, еритема) и генерализиран сърбеж или алопеция. По изключение са наблюдавани повишено слюноотделяне, обратими неврологични симптоми (хиперестезия, депресия, нервни симптоми), повръщане или респираторни симптоми след използване. Ако забележите някакви неблагоприятни реакции, включително и такива, които не са описани в тази листовка или мислите, че ветеринарномедицинския продукт не работи, моля да уведомите Вашия ветеринарен лекар.

ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП  Кучета.

ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ Дозировка и метод на прилагане:Само за външна употреба.Прилага се върху кожата в съответствие с теглото:Телесно Тегло Доза2 – 10 kg 1пипета of Pestigon 67 mg спот-он разтвор за малки кучета >10 – 20 kg 1 пипета of Pestigon 134 mg спот-он разтвор за средно големи кучета>20 – 40 kg 1 пипета of Zeronil 268 mg спот-он разтвор за големи кучета >40 – 60 kg 1 пипета of Pestigon 402 mg спот-он разтвор за много големи кучета над 60 kg Използвайте подходящата комбинация от Pestigon спот-он продуктите Начин на приложение:Извадете пипетата от сашето. Дръжте пипетата изправена. Докоснете тясната част на пипетата, за да се уверите, че съдържанието е в основното тяло на пипетата. Отчупете върха.Разтворете козината на кучето докато се открие кожата. Поставете върха на пипетата плътно до кожата и изстискайте внимателно, за да изпразните съдържанието на две места по дължината на гърба на кучето, по възможност в основата на главата и между лопатките, като се разпределя равномерно количество от продукта на всяко от местата. Стиснете пипетата няколко пъти, за да се уверите, че цялото съдържание е излязло.Важно е продуктът да се постави на места, на които кучето не може да се оближе и направете необходимото кучетата да не се облизват едно друго след приложението. Да се внимава козината да не се мокри прекомерно с ветеринарномедицинския продукт, тъй като това ще доведе до сплъстяване на космената покривка по обработените места. В случаи на такова зацапване, то ще изчезне 24 часа след приложението на продукта. По космите може да се появят люспи и кристални отлагания, които изчезват след 48 часа. Схема на лечение:За най-добри резултати в борбата с опаразитяване с бълхи и/или кърлежи схемата на третиране трябва да се изготви въз основа на местната епидемиологична информация. Поради липса на изследвания за безопасност минималният интервал между приложенията е 4 седмици.

СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ Измерете възможно най-точно теглото на животното, за да е гарантирана правилата дозировка. Унищожете отворените пипети.10. КАРЕНТЕН СРОКНе е приложимо.

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.Да не се съхранява при температурa над 25 °C. Да се съхранява на сухо място. Да се съхранява пипетата в оригиналната опаковка.Не използвайте този продукт след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и пипетата след ”EXP”. Срокът на годност отговаря на последния ден от този месец.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ На животните не трябва да се позволява често да плуват/да се къпят или третират с шампоан, тъй като не е правено проучване дали се запазва ефективността на продукта в такива случаи. Продуктът не предотвратява прикрепването на кърлежи към тялото на животното. В случай, че животното е третирано с продукта преди прикрепването на кърлежите, те ще бъдат убити през първите 24-48 часа след прикрепването. Това обикновено е преди кръвонапълването, което намалява, но не изключва риска от пренасяне на болести. Умрелите кърлежи обикновено падат сами от животното, но всички останали кърлежи могат да се издърпат внимателно с пинсета. Бълхите от домашните любимци често се заселват в леглата и постелките на животните и местата, на които почиват, като килими, меки мебели, които при масово опаразитяване трябва да се обработят с подходящ инсектицид и да се почистват редовно с прахосмукачка преди прилагането на продукта.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

Количка

 x 

Количката е празна

SFbBox by psd to html