празен
 
 
 


Tropic Marin Bio-Magnesium 450 гр

ПечатEmail
Идеалната биологична добавка на МАГНЕЗИЙ за рифовия аквариум.
Моля изберете различна разфасовка:
Продажна цена
Отстъпка
2-3d.gif
Описание

Основни Предимства:

- Съдържа комбинация от магнезий и минерали насърчаващи основните биохимични процеси в аквариума.
-
Магнезий за ускорен растеж на скелета на коралите и варовиковите коралинови алги.
- Без фосфати и нитрати.
-
Постоянно количество на магнезия в истиска йонно-балансирана форма.

Tropic Marin Bio-Magnesium

 

Идеалната биологична добавка на МАГНЕЗИЙ за рифовия аквариум.

 

Достатъчното предлагане на магнезия е от съществено значение за растежа и благосъстоянието на разтящите в рифа корелинови водорасли , като и  калция. Той е един от основните съставки на морската вода и участва пряко в фотосинтезата на водораслите, т.е. превръщането на въглероден диоксид (CO2) и светлината в органични съединения. Добавянето на обикновена магнезиева сол, обаче, не е достатъчно и взаимодейства с йонния баланс на аквариумната вода. Тропик Марин Био-Магнезий създава естествена среда в аквариума и осигурява магнезий в естествена биологична йонно балансирана форма.

 

Как да използваме Био-Магнезия:

Една мерителна лъжица ( 10 мл - 10гр ) повишава нивото на магнезия на 110 л аквариумна вода с около 10 ppm ( 10 мг/л) . Естествената концентрация на магнезий е 1280-1300 ppm. В рифовият аквариум концентрацията на магнезий намалява бързо чрез биологични процеси, утаяване и чрез използването от варовиковите животни. Препоръчителната максимална доза е 2 мерителни лъжици на 110 л аквариумна вода на ден!
Изчисленото количество Био-Магнезии се разтваря предварително с вода или се поръсва директно върху повърхността на водата в аквариума или съмп-а.


Проверявайте  специфично тегло на аквариумната вода  регулярно, тъй като може постепенно да нарастне с течение на времето с добавянето на Тропик Марин © Био-магнезий. На това е лесно да се противодейства с редовни смени на водата. Прекалено висока концентрация на магнезий може да има отрицателен ефект върху някои организми. Поради тази причина не се препоръчва да надвишавате концентрациите на магнезий над 1600 ppm.

Състав: 

Соли на Магнезий, Калций, Натрий и Калий и 70 Микроелемента.

 

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.