празен
 
 
 


Zeronil Spot-On за котки 1 пипета

ПечатEmail
Спот он противопаразитен продукт за котки
Моля изберете различна разфасовка:
Продажна цена с отстъпка
Продажна цена 7,00 лв
Отстъпка
not_available.gif
Описание
Zeronil 50 mg спот-он разтвор за котки
 СЪДЪРЖАНИЕ НА АКТИВНАТА СУБСТАНЦИЯ И ЕКСЦИПИЕНТИТЕРазтвор за прилагане върху ограничен участък. Прозрачен светлокехлибарен разтвор.Една 0,5 ml пипета съдържа:Активна субстанция: Fipronil 50 mg Ексципиенти:Butylhydroxyanisole E320 0.1 mg Butylhydroxytoluene E321 0.05 mg
 ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ За третиране на котки, опаразитени с бълхи (Ctenocephalides spp.).Продуктът има постоянен акарициден и репелентен ефект в продължение на 5 седмици срещу бълхи (Ctenocephalides spp.).Продуктът e демонстрирал постоянна акарицидна ефикасност до 2 седмици срещу кърлежите Ixodes ricinus и 1 седмица срещу кърлежите Dermacentor reticulatus и Rhipicephalus sanguineus. Ако има кърлежи от тези видове по време на прилагането на продукта, не всички кърлежи ще бъдат убити през първите 48 часа, но могат да бъдат убити в рамките на една седмица. Продуктът може да се използва като част от лечебната стратегия за контрол на алергичен дерматит, причинен от бълхи (FAD), който е диагностициран предварително от ветеринарен лекар.
 ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ При отсъствие на налични данни, продуктът не трябва да се използва при котенца по-малки от 2 месеца и/или с тегло под 1 kg.Да не се използва при болни (напр. от болести, засягащи целия организъм, треска) или възстановяващи се животни.Да не се използва при зайци, тъй като може да възникне неблагоприятна реакция или смърт.Да не се използва при свръхчувствителност към активната субстанция или към някой от ексципиентите.
 НЕБЛАГОПРИЯТНИ РЕАКЦИИ Честотата на неблагоприятните реакции се определя чрез следната класификация: - много чести (повече от 1 на 10 третирани животни, проявяващи неблагоприятни реакции по време на курса на едно лечение)- чести (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 100 третирани животни)- не чести (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 1,000 третирани животни)- редки (повече от 1, но по-малко от 10 животни на 10,000 третирани животни)- много редки (по-малко от 1 животно на 10,000 третирани животни, включително изолирани съобщения).При условие, че котката се оближе, за кратък период може да се появи повишено слюноотделяне, най-вече поради вида на носителя. Сред изключително редките неблагоприятни реакции, докладвани след употреба са преходни кожни реакции на мястото на приложение (обезцветяване на кожата, локална алопеция, сърбеж, еритема) и генерализиран сърбеж или алопеция. По изключение са наблюдавани повишено слюноотделяне, обратими неврологични симптоми (хиперестезия, депресия, нервни симптоми), повръщане или респираторни симптоми след използване. Ако забележите някакви неблагоприятни реакции, включително и такива, които не са описани в тази листовка или мислите, че ветеринарномедицинския продукт не работи, моля да уведомите Вашия ветеринарен лекар.
 ВИДОВЕ ЖИВОТНИ, ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ВМП  Котки.
 ДОЗИРОВКА ЗА ВСЕКИ ВИД ЖИВОТНО, МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ Начин на приложение и доза:Само за външна употреба.Прилага се върху ограничен участък от кожата -1 пипета от 0,5 ml на животно.Начин на приложение:Изведете пипетата от сашето. Дръжте пипетата изправена. Докоснете тясната част на пипетата, за да се уверите, че съдържанието е в основното тяло на пипетата. Отчупете върха.Разтворете козината на котката докато се открие кожата. Поставете върха на пипетата плътно до кожата и изстискайте внимателно, за да изпразните съдържанието на две места по дължината на гърба на котката, по възможност в основата на главата и 2-3 сm по-назад, като се разпределя равномерно количество от продукта на всяко от местата. Стиснете пипетата няколко пъти, за да се уверите, че цялото съдържание е излязло.Важно е продуктът да се постави на места, на които животното не може да оближе и направете необходимото животните да не се облизват едно друго след приложението. Да се внимава козината да не се мокри прекомерно с ветеринарномедицинския продукт, тъй като това ще доведе до сплъстяване на космената покривка по обработените места. В случаи на такова зацапване, то ще изчезне 24 часа след приложението на продукта. По космите може да се появят люспи и кристални отлагания, които изчезват след 48 часа.Схема на лечение:За най-добри резултати в борбата с опаразитяване с бълхи и/или кърлежи схемата на третиране трябва да се изготви въз основа на местната епидемиологична информация. Поради липса на изследвания за безопасност минималният интервал между приложенията е 4 седмици.
 СЪВЕТ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ Изхвърлете всички отворени пипети.
 КАРЕНТЕН СРОК Не е приложимо.
 СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ПРОДУКТА Да се съхранява далеч от погледа и на недостъпни за деца места.Да не се съхранява при температура над 25°C. Да се съхранява на сухо място. Да се съхранява пипетата в оригиналната опаковка.Не използвайте този продукт след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка и пипетата след ”EXP”.. Срокът на годност отговаря на последния ден от този месец.
СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ Продуктът не предотвратява прикрепването на кърлежи към тялото на животното. В случай, че животното е третирано с продукта преди прикрепването на кърлежите, те ще бъдат убити през първите 24-48 часа след прикрепването. Това обикновено е преди кръвонапълването, което намалява, но не изключва риска от пренасяне на болести. Умрелите кърлежи обикновено падат сами от животното, но всички останали кърлежи могат да се издърпат внимателно с пинсета. Бълхите от домашните любимци често се заселват в леглата и постелките на животните и местата, на които почиват, като килими, меки мебели, които при масово опаразитяване трябва да се обработят с подходящ инсектицид и да се почистват редовно с прахосмукачка преди прилагането на продукта.За най-добър контрол на опаразитяването в домакинствa с много домашни любимци, всички кучета и котки трябва да се третират с подходящ инсектицид.Когато се използва като част от стартегията за контрол на алергичен дерматит, причинен от бълхи, се препоръч-ва веднъж месечно да се прилага на алергичните пациенти и останалите кучета и котки в домакинството.Специални предпазни мерки за животните при употребата на продукта:Животните трябва да бъдат претеглени точно преди третирането, за да се осигури използването на правилният размер пипета.Избягвайте контакта на очите на животното с продукта. При случайно попадане на продукта в очите, незабавно и обилно измийте очите с вода. Важно е да се уверите, че продуктът се прилага в участък, където животното не може да го оближе и да се уверите, че животните не се ближат помежду си след третиране.

Ревюта

Има още няма отзиви за този продукт.

Количка

 x 

Количката е празна

SFbBox by psd to html